Naročite se na brezplačni posvet

Na brezplačno posvetovanje o uporabi kontaktnih leč se lahko naročite na 07 393 55 55 ali preko obrazca.

V kratkem vas bomo kontaktirali in se dogovorili za posvet.

Naročite se na posvet
Ko dopolnimo 40 let in več, začnemo opažati, da težje beremo manjši tisk in da tudi bližinske predmete ne vidimo več ostro kot smo jih včasih. Zdi se nam, da je tisk v časopisu postal manjši, da so nam roke postale prekratke, če želimo videti predmet ostro, …

Temu stanju pravimo presbyopia ali starovidnost in pomeni, da naše oči postopoma izgubljajo sposobnost fokusiranja na bližnje predmete. Vendar na srečo obstajajo številni načini, da starovidnost korigiramo. Obenem pa se moramo zavedati in razumeti, da za vsakega izmed izbranih načinov korekcije potrebujemo čas za prilagajanje in nobeden izmed njih nam ne bo povrnil vida, ki smo ga bili vajeni v mladosti. In tudi ne smemo biti presenečeni, če se nam dioptrija spreminja pogosteje kot prej, saj je starovidnost progresiven pojav, ki ima napredujočo smer skozi čas.

Vaše možnosti za korekcijo starovidnost vključujejo različne vrste očal in kontaktnih leč


Korekcijska očala

Katera stekla izbrati za korekcijo starovidnosti?
Bralna očala – praktična in ekonomična rešitev
Business ali delovna stekla – za jasno sliko na blizu in srednji oddaljenosti
Bifokalna stekla - za korekcijo bližinskega in daljinskega vida
Progresivna stekla - rešitev pri gledanju na vse razdalje

Bifokalne ali progresivne kontaktne leče

Te vrste kontaktnih leč uporabnikom omogočajo, da jasno vidijo od blizu in daleč v vseh smereh pogleda. Slabovidnim ljudem nudijo svobodo pri vsakdanjih aktivnostih, kar z očali ni moč doseči.

Operacija starovidnosti

Vsako leto se vse več ljudi zanima tudi za to obliko korekcije starovidnosti. Čeprav je večina operacij starovidnosti še v stopnji razvoja, se nekaj njih danes že uporablja. Eden od razlogov za neenotnost in nestrinjanje med očesnimi kirurgi o vzrokih nastanka starovidnosti, so tudi različne tehnike operacij, ki jih izvajajo. Različne tehnike operacij namreč obravnavajo različne možne vzroke. Nekatere izmed njih, kot sta npr. LASIK postopek ali konduktivna keratoplastika (CK) dajejo dobre rezultate ne oziraje se na vzroke.

Če ste starovidni imate torej kar nekaj možnosti za njeno korekcijo. Posvetujete se s svojim očesnim zdravnikom, da skupaj določita katera oblika korekcije vida je za vas in vaše individualne potrebe najprimernejša.

Pušnik-Novljan, okulistika, optika, zobozdravstvo d.o.o.


Turkova ulica 8

8000 Novo mesto

info@pusnik-novljan.si

Lokacija


Telefon
Očesni kirurški center T: (07) 393 55 55
Optika Novo mesto T: (07) 393 55 54
Optika Trebnje T: (07) 393 55 66
Optika Črnomelj T: (07) 306 18 55
Zobozdravstvena ordinacija T: (07) 393 55 53
© Pušnik-Novljan, okulistika, optika, zobozdravstvo d.o.o. Vse pravice pridržane.