Naročite se na brezplačni posvet

Na brezplačno posvetovanje o uporabi kontaktnih leč se lahko naročite na 07 393 55 55 ali preko obrazca.

V kratkem vas bomo kontaktirali in se dogovorili za posvet.

Naročite se na posvet
Ko dopolnimo 40 let in več, začnemo opažati, da težje beremo manjši tisk in da tudi bližinske predmete ne vidimo več ostro kot smo jih včasih. Zdi se nam, da je tisk v časopisu postal manjši, da so nam roke postale prekratke. Čas za obisk okulista in optika. Okulist opravi pregled, optik izdela očala.

Temu stanju pravimo presbyopia ali starovidnost in pomeni, da naše oči postopoma izgubljajo sposobnost fokusiranja na bližnje predmete. Vendar na srečo obstajajo številni načini, da starovidnost korigiramo. Obenem pa se moramo zavedati in razumeti, da za vsakega izmed izbranih načinov korekcije potrebujemo čas za prilagajanje in nobeden izmed njih nam ne bo povrnil vida, ki smo ga bili vajeni v mladosti. In tudi ne smemo biti presenečeni, če se nam dioptrija spreminja pogosteje kot prej, saj je starovidnost progresiven pojav, ki ima napredujočo smer skozi čas.

Vaše možnosti za korekcijo starovidnost vključujejo različne vrste očal in kontaktnih leč, mogoča je tudi operacija z laserjem ali implantacijo intraokularne leče.


Korekcijska očala

Katera stekla izbrati za korekcijo starovidnosti?
Bralna očala – praktična in ekonomična rešitev
Business ali delovna stekla – za jasno sliko na blizu in srednji oddaljenosti
Bifokalna stekla - za korekcijo bližinskega in daljinskega vida
Progresivna stekla - rešitev pri gledanju na vse razdalje

Bifokalne ali progresivne kontaktne leče

Te vrste kontaktnih leč uporabnikom omogočajo, da jasno vidijo od blizu in daleč v vseh smereh pogleda. Slabovidnim ljudem nudijo svobodo pri vsakdanjih aktivnostih, kar z očali ni moč doseči.

Operacija starovidnosti- operacija dioptrije

Vse več ljudi se odloča za operacijo dioptrije in operacijo starovidnosti. Operacija starovidnosti je mogoča z laserjem ali z implantacijo multifokalne intraokularne leče.

Če ste starovidni imate torej kar nekaj možnosti za njeno korekcijo. Posvetujete se s svojim očesnim zdravnikom ali okulistom in skupaj določita katera oblika korekcije vida je za vas in vaše potrebe najprimernejša.

© Pušnik-Novljan, okulistika, optika, zobozdravstvo d.o.o. Vse pravice pridržane.