Naročite se na brezplačni posvet

Na brezplačno posvetovanje o uporabi kontaktnih leč se lahko naročite na 07 393 55 55 ali preko obrazca.

V kratkem vas bomo kontaktirali in se dogovorili za posvet.

Naročite se na posvet
Ste dinamični, ustvarjalni? Potrebujete očala le za branje ali za delo z računalnikom? Tudi vaš življenjski stil je pomemben dejavnik pri izbiri očal. Ljudje se vsak dan znajdemo v različnih vlogah, zato se moramo najprej vprašati, za kaj pravzaprav potrebujemo očala. Večina ljudi običajno potrebuje več kot en par očal. Tako kot ljudje ne nosimo istega para čevljev v gledališču, pri športnih aktivnostih in na morju, tako tudi ena očala niso primerna za vse priložnosti in aktivnosti.

Poslovni svet

V poslovnem svetu je najpogostejša izbira očal ovalne in pravokotne oblike; poslovne ženske se odločajo tudi za metuljasto obliko očal. Okvirji so običajno iz tanke plastike ali kovine. Moški nosijo očala srebrne, rjave in črne barve, ženskam pa pristojijo očala v zlatih tonih, vinsko rdeče in čokoladno rjave barve.

Študentje in ustvarjalneži

Neformalno okolje dopušča več svobode pri izbiri oblik, barv in velikosti okvirjev. Izkoristite to svobodo in izbirajte očala manj pogostih svetlih barv z zanimivimi detajli, s katerimi poudarite vašo individualnost. Očala so lahko večja in zanimivih oblik.

Šport in prosti čas

Čeprav ste morda padli v eno od zgornjih kategorij, vseeno najdete čas, da ste aktivni in se ukvarjate s športom. Izbira primernih očal je za vas toliko bolj pomembna.

Iščete očala, ki jih boste lahko nosili pri vsakodnevnih službenih opravilih in ki bodo enako primerna za aktivnosti in šport v vašem prostem času.

Obstaja mnogo vrst športnih očal, ki nudijo udobnost, zagotavljajo tehnično dovršenost in so modnih oblik. Očala so lahko zalo zavita in oklepajoča, lahko pa so bolj klasičnih oblik. Pomemben faktor pri športnih očalih so tudi stekla. Polarizacijska stekla pomagajo zmanjšati bleščanje pri odboju svetlobe od gladkih površin (voda, cesta, …); polikarbonatna stekla so nelomljiva in primerna za športe, kjer so prisotni udarci; sončna stekla različnih barv, poudarjajo barve v različnih svetlobnih okoliščinah.

© Pušnik-Novljan, okulistika, optika, zobozdravstvo d.o.o. Vse pravice pridržane.