Naročite se na brezplačni posvet

Na brezplačno posvetovanje o uporabi kontaktnih leč se lahko naročite na 07 393 55 55 ali preko obrazca.

V kratkem vas bomo kontaktirali in se dogovorili za posvet.

Naročite se na posvet

Ultravijolični žarki in naše oči

Prepogosto izpostavljanje sončnim žarkom lahko škoduje vašim očem, prav tako kot vaši koži. Zato je pomembno, da si priskrbite kvalitetna sončna očala in zaščitite svoje oči.

Občutljivost oči na razne oblike žarčenja ni pri vseh ljudeh enaka, podobno kot je različna tudi občutljivost kože. Tako so temnopolti ljudje manj občutljivi od svetlopoltih. Največja nevarnost sončnih žarkov preži na nas na površinah, ki močno odbijajo svetlobo, kot so sneg, voda, pesek, svetli zidovi ipd. UV žarki lahko že po krajšem sevanju, predvsem v gorah, pri varjenju, pa tudi v solariju, sončenju na plaži ali na snegu, povzročajo boleča vnetja veznice, veke in roženice. V izjemnih primerih lahko UV žarki dosežejo mrežnico in povzročijo njeno začasno ali trajno okvaro.

In kako občutimo, da so naše oči prizadete? Oči nas pečejo, se solzijo, zelo se nam blešči, v njih imamo občutek peska. Pri močnejših opeklinah se kmalu zvečer in ponoči pojavi zelo močna bolečina.

Kako kupovati sončna očala

Pri izbiri sončnih očal bodite pozorni.Sončna očala so danes najbolj vsakdanja in najbolj razširjena zaščita oči pred škodljivimi UV žarki. So odličen modni dodatek, vendar moramo poskrbeti, da bodo imela tudi resnično varovalno funkcijo za naše oči.
Nakup sončnih očal

UV žarki in otroške oči

  Otroške oči potrebujejo posebno pazljivost in zaščito pred UV žarki. Njihove oči so še v fazi razvoja in so zato tudi bolj občutljive na sončno svetlobo.

UV zaščita otroških oči


  Pri sončnih očalih ločimo dve zaščiti – zaščito proti bleščanju in zaščito pred UV žarki.

Popolna zaščita


© Pušnik-Novljan, okulistika, optika, zobozdravstvo d.o.o. Vse pravice pridržane.